Nieuws

Componence Asset List

17 april 2019

Regulier-interactie-lachen-vrouwen.jpg

De Evenaar was altijd een verzorgingshuis, maar alleengebruik voor maatschappelijke dienstverlener Humanitas was door leegstand niet meer haalbaar. Daarom zijn sinds 2017 gesprekken gestart met andere partijen. Samen met Centrum voor Dienstverlening (CVD) en Bavo-Europoort ontstond er een 'magix mix', waarbij verschillende doelgroepen zijn gaan samenwonen.

Naast de bestaande functie (wonen met zorg voor ouderen) is het een revalidatie-centrum voor ouderen, een verblijfplaats voor volwassenen en gezinnen die professionele ondersteuning nodig hebben, onderdak voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, en ga zo maar door. Bovendien voorziet het plan in het richten op een buurtfunctie; de algemene ruimte zal beschikbaar worden gemaakt voor activiteiten en gemeenschapshuis voor de buurt.

De Rotterdamse krant De Havenloods geeft in een artikel aandacht aan De Evenaar in Rotterdam. Sociaal coördinator van het CVD Wendy Akkies, vertelt over de plannen om de activiteiten in De Evenaar uit te breiden. Lees het hele artikel: 'De Evenaar is er voor iedereen, voor de hele buurt'.