28 augustus 2017

Hoe ondersteun je je partner, kind, ouder, broer of zus die worstelt met een psychisch probleem – zonder er zelf aan onderdoor te gaan? Door veranderingen in de zorg staan steeds meer naasten voor die vraag.

Speciaal voor hen organiseert MIND op 30 september de familiedag ‘Naasten in kracht’, met informatieve presentaties en workshops. Met een veelzijdig programma bieden we volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen.

Staan blijven en steun bieden

Een depressief familielid doet natuurlijk een heel ander beroep op je dan een familielid met ADHD of autisme. Maar voor alle naasten die iemand met psychische problemen ondersteunen geldt dat zij een goede balans moeten vinden tussen steun bieden en zelf staande blijven. Natuurlijk wil je er zijn voor die ander. Maar je moet tegelijkertijd ook genoeg tijd en ruimte nemen voor jezelf om dat waar te kunnen maken. Voor veel naasten is dat - juist door hun grote persoonlijke betrokkenheid - een zoektocht. MIND helpt je graag. Meld je nu aan voor de MIND-familiedag in Amersfoort. Meer informatie vindt u hier.

Over MIND

MIND is dé beweging voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen we door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. Samen met cliënten- en familieorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderzoekers, ambassadeurs en donateurs. MIND is een initiatief van Fonds Psychische Gezondheid/Korrelatie en het Landelijk Platform GGz. Parnassia Groep is verbonden aan MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.