Nieuws

Componence Asset List

05 juli 2018

200+x+200+Cor+Pieters

Bij Parnassia Groep zijn ruim 500 vrijwilligers actief. En daar zijn we heel blij mee! Zonder hen zouden veel activiteiten voor cliënten niet georganiseerd kunnen worden.  In dit artikel maken we kennis met  Cor Pieters, met zijn 84 jaar de oudste vrijwilliger van Bavo Europoort. Hij begon in 2006 als vrijwilliger en is nog altijd actief en betrokken.

 

“In 2006 overleed mijn echtgenote en daardoor zat ik veel alleen thuis. Een vriendin van mij die een paar huizen verderop woonde zei: “Ik doe vrijwilligerswerk, heb jij daar geen zin in?”

Zo ben ik begonnen op de Poortmolen, een locatie voor volwassenenpsychiatrie in Capelle aan den IJssel. Op mijn eerste dag werd ik voorgesteld aan een begeleider en een patiënt. Met de patiënt ben ik vervolgens een stukje gaan wandelen. Dit beviel me goed en ik ben daarna een paar jaar als vrijwilliger bij de Poortmolen betrokken geweest.

Verjaardagskaarten

Daarna heb ik een aantal jaar het schrijven en verzenden van verjaardagskaarten naar patiënten van Bavo Europoort  voor mijn rekening genomen. Vanwege gezondheidsproblemen is dat werk deels overgenomen door een tweede vrijwilliger. Verder heb ik altijd geholpen bij activiteiten die voor patiënten werden georganiseerd,  de beautymiddagen bijvoorbeeld. Dit vond ik echt heel leuk! Ik hielp ook bij ‘losse projecten’, zoals kerscadeaus inpakken die aan patiënten werden geschonken.

Dagbesteding

In 2013 is mijn zoon, die ook vrijwilliger was bij Bavo Europoort, overleden aan hartfalen. Hij woonde vlakbij mij en elke avond aten we samen en dronken we een kop koffie. Nu hij er niet meer is vind ik mijn vrijwilligerswerk nóg belangrijker. Zo heb ik een goede dagbesteding en ik vind het fijn om mensen te ondersteunen, een win-winsituatie!

Maatjesproject

Momenteel help ik, met plezier, de consulent van het maatjesproject van Bavo Europoort op kantoor. Ik ondersteun bij de administratie en de monitoring van de maatjes. Al mijn taken heb ik zelf uitgewerkt. Het lijkt dan net of ik weer op mijn oude werk ben, een drukkerij/uitgeverij. Ik was daar verantwoordelijk voor de communicatie en structuren om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Als ik thuis achter de computer mijn werkproces van het maatjesproject uitwerk, dan denk ik: “Hè, lekker”. Ik heb het echt ontzettend naar mijn zin als vrijwilliger!”