​Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het betreft hier de wachttijden voor zorg vanuit de zorgverzekeringswet. De wachttijden verschillen per specialisme. De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar. Voor wachttijden voor overige zorg, neemt u contact op met de betreffende afdeling.

Uitleg wachttijden

Aanmelden

De aanmeldingswachttijd is de  periode tussen het moment dat met u een  afspraak voor het intakegesprek op één van onze vestigingen wordt gemaakt,  en de datum waarop het intakegesprek plaatsvindt. De aanmeldingswachttijd komt tot stand op basis van de actuele ruimte in de agenda op het moment van het bijwerken van de informatie. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Behandelen

Behandelen staat voor de behandelingswachttijd. Dit is de termijn waarbinnen uw behandeling start. Dit hoort u in het laatste intakegesprek, ook wel adviesgesprek genoemd. De behandelingswachttijd komt tot stand door terug  te kijken naar de voorgaande twee maanden. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website  ziet niet altijd overeen met de werkelijkheid. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

Wachttijden

Team   Wachttijd aanmelding   Wachttijd behandeling
Fact teams Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE)  1 week  1,5 week
Factteams Rotterdam  0 weken  4 weken

Ouderenpsychiatrie Noord

​ 0 weken ​ 3 weken

Ouderenpsychiatrie Zuid

 7 weken

 0 weken

Neuropsychiatrie  10 weken

 3 weken

Vroege Interventie Psychose (VIP)  0 weken  1,5 week
Sarr Autisme team  18 weken  0 weken
Bijgewerkt op 16-03-2018

Dit zijn gemiddelde wachttijden. Wij streven naar een intake binnen 10 werkdagen en behandelingen die vervolgens binnen 2 tot 4 weken starten.