Vaardag

Hoe ziet een vaardag eruit?

Als afdeling (patiënten met begeleiding) binnen een GGZ instelling kunt u een vaardag boeken op de Vrouwe Stien. Ook is het mogelijk om een vaardag te boeken als team van een GGZ instelling, als particulier (met vrienden/familie) of als bedrijf. Er kunnen maximaal 12 mensen aan boord, dat is inclusief de schipper.

Schipper

Uw schipper is een gekwalificeerde vrijwilliger. Wanneer u met een groep patiënten gaat varen, draagt u zelf zorg voor adequate begeleiding die meevaart met de groep.

Vaarseizoen

Het vaarseizoen loopt van april tot half oktober. Gedurende het seizoen varen we dagelijks mooie tochten vanuit jachthavens in Rotterdam, Dordrecht, Sassenheim en Westknollendam. Overleg over een andere vertrekplaats is ook mogelijk.

Aan boord

Aan boord neemt de schipper met de groep de wensen door met betrekking tot de route en daginvulling en bespreekt de taakverdeling. Elke route biedt verschillende mogelijkheden voor activiteiten onderweg. Te denken valt aan een wandeling, een bezichtiging, een zwempartij, een picknick of een barbecue.

Voorzieningen aan boord:

  • Benodigdheden voor het zetten van koffie en thee: koffiezetapparaat, waterkoker, koffie, thee, melk en suiker;
  • Benodigdheden voor het bereiden van maaltijden: koelkast, vierpits gasstel, wasbak met stromend water, servies en bestek;
  • Radio en cd-speler; neem gerust uw eigen Cd's mee;
  • Er zijn zwemvesten voor alle passagiers;
  • Er is een toilet.

Zelf meenemen:

U dient zelf te zorgen voor eten en drinken op de Vrouwe Stien, ook voor de schipper.

Op het (open) water is het kouder dan aan land en er staat meer wind. We raden dan ook iedereen aan om altijd winddichte kleding mee te nemen of aan te hebben en indien nodig extra warme kleding. Bij zonnig weer is het aan te raden een hoofddeksel, zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen.

Kosten

  • Een vaardag voor afdeling (patiënten met begeleiding) van een GGZ instelling kost € 150, -.
  • Dat geldt voor reserveringen van zowel binnen als buiten de Parnassia Groep.
  • Een vaardag voor een team van een GGZ instelling, een particulier of bedrijf kost € 300, -.
  • Dat geldt voor reserveringen van zowel binnen als buiten de Parnassia Groep.

NB:
Voor reserveringen door groepen binnen de Parnassia Groep geldt: prijzen zijn vrijgesteld van BTW. Voor reserveringen door groepen buiten de Parnassia Groep geldt: prijzen zijn incl. 9% BTW.

Maak een reservering

Mis de boot niet!

Mis de boot niet!

Boek op tijd want vol = vol

Veelgestelde vragen