paginakop - woonaanbod

Een breed scala van woonmogelijkheden

200x200+vrouw+kijkt.png

Onze bewoners zijn langdurig zorgafhankelijke patiënten. De mate van zelfstandigheid en zorgbehoefte van de bewoner is bepalend voor de woonvorm.

Ons woonaanbod

Bonaventurastraat

(Rotterdam Zuid, Charlois)

Deze begeleide woonvorm heeft negen eenpersoonskamers. Een aantal kamers is voorzien van een eigen douche en/of toilet. Cliënten kunnen 24 uur per dag terugvallen op een achterwacht die telefonisch bereikbaar is.

Bas Jungeriusstraat

(Rotterdam Zuid, Charlois)

Deze begeleide woonvorm bestaat uit zeven HAT-eenheden. HAT betekent Homing Apart Together. Alle bewoners hebben de privacy van een eigen appartement, maar delen gezelligheid in de gezamenlijke huiskamer. Cliënten kunnen 24 uur per dag terugvallen op een achterwacht die telefonisch bereikbaar is.

Hilledijk

(Rotterdam Zuid, Hilledijk)

Deze begeleide woonvorm heeft vijf HAT-eenheden. Cliënten koken zelfstandig. Alle bewoners hebben een eigen appartement. Er is ook een tuin. De begeleiding is dagelijks aanwezig.

De Nachtegaal

(Rotterdam Zuid, Charlois)

Binnen het pand zijn er verschillende afdelingen; doven, ouderen/volwassenen, volwassenen, begeleid zelfstandig wonen.

De beschermde woonvorm voor dove psychiatrische cliënten is gevestigd op de eerste verdieping in het pand. Er zijn zeven appartementen. De bewoners hebben een eigen wooneenheid die bestaat uit een woon-slaapkamer, keuken, douche en toilet. Het appartement is volledig gemeubileerd, maar heeft men eigen meubelen dan kunnen die meegenomen worden. Er is een gezamenlijke huiskamer waar men samen kookt en eet. Verder is er begeleiding aanwezig die kennis heeft van de dovencultuur en die gebarentaal beheerst. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

De Beschermde woonvorm  voor ouderen/volwassenen is gevestigd op de tweede verdieping en biedt plaats aan 22 cliënten die allemaal de beschikking hebben over een eigen appartement. Dit appartement bestaat uit een woon-slaapkamer, keuken, toilet en douche. Ze zijn gemeubileerd, maar heeft men eigen meubels dan kunnen die meegenomen worden. Er is een TV-aansluiting. Verder is er een gezamenlijke huiskamer waar men kookt en gezamenlijk eet. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

De begeleide woonvorm voor volwassenen is gevestigd op de derde en vierde verdieping. De woonvorm bestaat uit 42 HAT-eenheden. HAT betekent Homing Apart Together. Alle bewoners hebben de privacy van een eigen appartement, maar delen een gezamenlijke huiskamer. Cliënten kunnen 24 uur per dag terugvallen op een achterwacht die telefonisch bereikbaar is.

Daarnaast  zijn er zes BZW woningen. BZW betekent  Begeleid Zelfstandig Wonen. Je huurt zelfstandig de woning. Verder is het de bedoeling dat je zorg krijgt vanuit Bavo Europoort. Als bewoner ben je gebonden aan een woon-zorgcontract. De appartementen zijn niet ingericht.

Putsebocht

(Rotterdam Zuid, Feijenoord)

Deze woonvorm bestaat uit twaalf HAT-eenheden. HAT betekent Homing Apart Together. Alle bewoners hebben de privacy van een eigen appartement, maar delen een gemeenschappelijke huiskamer. Op de tijden dat er geen begeleiding aanwezig is kunnen cliënten terugvallen op een achterwacht die telefonisch bereikbaar is.

Schilperoortstraat

(Rotterdam Zuid, Charlois)

Deze woonvorm bestaat uit zeven HAT-eenheden. HAT betekent Homing Apart Together. Alle bewoners hebben de privacy van een eigen appartement, maar een gezamenlijke huiskamer. Cliënten kunnen 24 uur per dag terugvallen op een achterwacht die telefonisch bereikbaar is.

Spiekmanstraat

(Rotterdam Zuid, Feijenoord)

De woonvorm bestaat uit zestien eenpersoonsappartementen. De woningen zijn gemeubileerd en hebben een keuken voorzien van koelkast en kooktoestel. Er zijn veertien eenkamerappartementen en twee tweekamerappartementen. Contacten met cliënten zijn er op individuele afspraak met woonbegeleiders. Daarnaast delen  de bewoners een gezamenlijke woonkamer. Cliënten kunnen 24 uur per dag terugvallen op een achterwacht die telefonisch te bereiken is.

Dordtsestraatweg

(Rotterdam Zuid)

De hoofdlocatie biedt plaats aan 23 merendeels forensische cliënten. De woonvorm heeft twee afdelingen met elk een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Ook de douches en toiletten zijn gemeenschappelijk. Alle bewoners hebben een eigen kamer met wastafel en tv-aansluiting. De cliënten koken bij toerbeurt voor hun groep en de avondmaaltijd is gemeenschappelijk. Het pand heeft een grote tuin. Er is ook een fietsenstalling. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

Buitenwoningen

(Rotterdam Zuid)

De cliënten van de forensische doelgroep kunnen via de hoofdlocatie gefaseerd doorstromen naar deze kleinere woonvormen, variërend van twee- tot vijfpersoonshuishoudens. De bewoners hebben een eigen kamer en delen het gebruik van de huiskamer, keuken, douche en toilet. De cliënten koken bij toerbeurt en de avondmaaltijd is gemeenschappelijk. De meeste woningen hebben een tuin. Daarnaast is er een beperkt aanbod individueel wonen en is er de mogelijkheid vanuit de eigen woning begeleid te worden. De begeleiding in deze kleinere woonvormen wordt op maat en volgens de indicatiestelling gegeven.

Sommels 43

(Rotterdam Zuid, Pendrecht)

Deze beschermde woonvorm is bedoeld voor cliënten met psychiatrische en verslavingsproblemen (dubbele diagnose). De woonvorm biedt ruimte aan 32 bewoners, verdeeld over kleinschalige wooneenheden van vier a vijf bewoners en zes kleine appartementen voor zelfstandig wonen. Bewoners koken bij toerbeurt onder begeleiding voor de eigen woongroep . De avondmaaltijd wordt gemeenschappelijk genoten. Er is een grote tuin waar men gezellig kan zitten, tafeltennissen of volleyballen. Ook is er een fietsenstalling. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

 

Heemraadssingel even Jongvolwassenen

(Rotterdam West)

Beschermd Wonen (BW) Jong volwassenen biedt een woonplek voor cliënten in de leeftijd van 18 tot 30 jaar die gespecialiseerde huisvesting nodig hebben.

Het pand bestaat uit drie herenhuizen, waarvan twee geschakeld zijn. In totaal zijn er zestien HAT-woningen; het eenkamerappartement is gemeubileerd en voorzien van eigen keuken, toilet en douche. Het pand heeft daarnaast een gemeenschappelijke woonkamer, voorzien van WiFi, waar cliënten gebruik van kunnen maken en gezamenlijk de maaltijden nuttigen. Deze maaltijden worden bereid in een professioneel ingerichte keuken waar cliënten per toerbeurt eten bereiden voor de groep. Ook is er een gemeenschappelijke binnentuin met fietsenstalling.

De woonbegeleiding is 24 uur per dag aanwezig, zij kunnen tussen 23.00 tot 7.00 uur gewekt worden in geval van psychische nood.

Heemraadssingel oneven Volwassenen

(Rotterdam West)

Beschermd Wonen (BW) Volwassenen biedt een woonplek voor cliënten in de leeftijd van 30 tot 65 jaar.

Het pand bestaat uit drie herenhuizen, waarvan twee geschakeld zijn. In totaal zijn er 23 HAT-woningen met gemeubileerde  een- of tweekamerappartementen, voorzien van eigen keuken, toilet, douche en was/droogcombinatie.

Het pand heeft een gezellige gemeenschappelijke woonkamer, met internetmogelijkheid, waar clienten gebruik van kunnen maken en gezamenlijk de maaltijden nuttigen. Deze maaltijden worden bereid in een professioneel ingerichte keuken waar clienten bij toerbeurt eten bereiden voor de groep. Ook is er een grote gemeenschappelijke binnentuin met fietsenstalling.

De woonbegeleiding is 24 uur per dag aanwezig, zij kunnen tussen 23.00 tot 7.00 uur gewekt worden in geval van psychische nood.

Steenplaat

(Rotterdam Zuid)

Deze woonvorm is bedoeld voor 55-plussers. Je huurt deze tweekamerwoning zelfstandig en betaalt zelf de huur, water, elektra en belastingen. Je krijgt de zorg vanuit Bavo Europoort. Als bewoner ben je gebonden aan een woon-zorgcontract. Iedere bewoner krijgt de zorg die hij nodig heeft  en waar een indicatie voor is in zijn eigen woning. De woning is niet ingericht.

Er is een gemeenschappelijke ruimte waarin men op afspraak de maaltijd kan nuttigen. Daarnaast is er ondersteuning bij het koken.

BW Ommoord Kelloggplaats

(Rotterdam Noord, Ommoord)

Deze woonvorm is voor volwassenen vanaf 45 jaar. In totaal gaat het om 24 twee- en driekamerappartementen die volledig gemeubileerd zijn, inclusief tv. De keukens zijn voorzien van een koelkast en kookplaat. Naast de eigen woonruimte beschikken de bewoners over een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Voor de begeleiding is een appartement als kantoor ingericht. 's Avonds wordt er in principe gemeenschappelijk gegeten en de maaltijd wordt door de bewoners zelf klaargemaakt, met hulp van de begeleiding. De begeleiding is 24-uur per dag aanwezig, 's nachts in de vorm van een slaapwacht.

De Idahoeve

(Tiengemeten)

De Idahoeve biedt plaats aan 26 mensen met psychiatrische klachten. Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen appartement met douche en toilet en kookvoorziening. Daarnaast beschikken de bewoners over een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. De Idahoeve biedt de mogelijkheid om te leven en te werken in de natuur. Doel van het verblijf is om de bewoners te begeleiden naar een meer zelfstandige leefwijze. Een intensieve en persoonlijke benadering staat hierin centraal. Qua daginvulling zijn er in en rondom de hoeve voldoende mogelijkheden voor de bewoners. Werkzaamheden die zij kunnen verrichten zijn onder andere: verzorging van dieren, koken voor bewoners en gasten, reparaties en onderhoud van de boerderij, werken op het land of in de houtwerkplaats. Daarnaast bieden we de mogelijkheid de stap te maken naar werk buiten het eiland Tiengemeten. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

MO Bosland

(Kralingen)

Bosland is een Begeleid Zelfstandige Wonen vorm in Rotterdam Kralingen, die cliënten de mogelijkheid biedt om door te stromen naar een eigen woning . In een veilige omgeving kan men vaardigheden leren om zelfstandig te kunnen wonen. Ondersteuning wordt onder andere op afspraak geboden op de gebieden die in de indicatie vanuit de gemeente zijn beschreven. Bosland heeft 15 eenpersoonsappartementen Het appartement is voorzien van eigen badkamer en kitchenette bed er is een kast en bed aanwezig. De cliënt huurt zelf een appartement in combinatie met zorg. Begeleiding is dagelijks op de locatie aanwezig.

Vanuit Bosland wordt er ook BZW begeleiding geboden in de wijk.